2022-12-17
Saloy Philippines Auro 70% $56 超浓稠!口感同朱古力味都系,可以用「杰」黎形容,我觉得好邪恶好满足~😳不过都有机会有人饮唔惯个口感 我今次依个菲律宾嘅可可豆个风味系香草,佛手柑,车厘子 [下次会想试埋另外两款可可豆:Ecuador厄瓜多尔 72%同屏东台湾 70% ]Hojicha choco latte $65 其实hojicha同choco个味都算出,好饮系好饮,不过同上面𠮶杯比较下就冇咁深印象 (因为上面真系劲浓)如果钟意焙茶饮品都可以try Tiramisu $55 👎可以唔试 入面太湿 水浸手指饼🫣 不过影落打卡able 所以放第一张hahahaha🍫入面仲有好多种口味嘅朱古力可以买翻去食,店员会好有心机介绍每款口味❤️我都买咗3排翻去做「手信」100%dark chocolate 、Whiskey chocolate同apple crumble😝Chokohood同hakawa嘅朱古力奶嘅风格好唔同,但作为朱古力fans 我两间都ok😽
我今次依个菲律宾嘅可可豆个风味系香草,佛手柑,车厘子
Hojicha choco latte $65