2021-04-11
每次去丼吉日式吉列猪排专门店都唔会失望。佢哋嘅炸物全部都炸得好松脆,又唔会油淋淋。每一项炸物都会跟埋一堆新鲜嘅椰菜丝,仲可以不断添加。一边食炸物,一边食椰菜丝,可以中和油腻嘅感觉。今次我哋order咗个三人餐($788),个餐包括:炸猪扒、炸猪柳、炸大虾同炸生蚝。另外有跟白饭,面豉汤同水果。炸猪扒同炸猪柳沾上鲜磨嘅芝麻同酱汁,更加美味。炸大虾同炸生蚝就可以沾Tartar sauce 或柠蜜汁。相比之下,我钟意炸猪柳多过炸猪扒。炸猪扒脂肪较多,不过肉质都嫩滑D;炸猪柳只有瘦肉,口感实在D。我先生就钟意食炸猪扒,我个仔就两款都ok,所以叫呢个餐就可以各取所需喇。唔知个侍应系咪新人呢?当食物嚟到嘅时候,佢好似唔知道应该点样摆D食物上枱,摆到乱晒。除咗个一大盘炸物放喺中间之外,佢将我地每个人嘅白饭、面豉汤、腌菜、碟,都求其放喺枱上面,而唔系一份份放好,要我地自己摆返整齐😅