2018-07-20 85 浏览
今日懸掛3號風球,就近近地去屋企附近既現崇山商場食晚飯,商場地舖有間豪園麵家,呢度環境恬靜,有室內和室外座位,雖然3號波,然而大部份食客都坐在戶外,見無咩位就坐回室內吧!點知呢個時候啱啱就下雨,戶外有瓦遮頭,無懼風雨,食客依然故我,這樣在雨中晚餐又幾浪漫喎我就無緣體驗呢種浪漫了,就快快叫野食吧!這裡很多選擇,粉麵類,中式小菜,西式焗飯,常餐,炒粉麵飯等…而食後感到相當滿意,食物烹調有水準,服務又親切友善,確是一間有質素的餐廳先來一碗老火蓮藕湯~夠火喉,煲得好入味,蓮藕夠爽口當紅炸子雞(半隻)~外皮好脆,雞肉十分嫩滑,紫穌葉伴碟,賣相吸引,隻雞真係整得好好味,不比酒家遜色,有過之而無不及,個人覺得好食過酒家好多,超香煎糖醋麵~面層煎得香脆金黃,裏頭的麵條鬆軟,蘸上醋和白糖一起吃,更加滋味鮮蝦淨雲吞~皮簿饀足,原隻蝦,夠彈牙咸魚蓉芥蘭~翠綠的芥蘭,用咸魚蓉去炒夠晒惹味這杯茶,飲起來發覺茶味好特別,細問之下得知是叫雪菊茶,茶味香濃,原來雪菊茶還有很多功效呢

我就無緣體驗呢種浪漫了,就快快叫野食吧!

先來一碗老火蓮藕湯~夠火喉,煲得好入味,
蓮藕夠爽口

當紅炸子雞

香煎糖醋麵

鮮蝦淨雲吞~皮簿饀足,原隻蝦,夠彈牙

咸魚蓉芥蘭~翠綠的芥蘭,用咸魚蓉去炒夠晒惹味

2018-07-16
當紅炸子雞