2023-10-03
🌕🌕🌕🌑🌑陳醋一口海蜇花🌕🌕🌕🌕🌑鮑汁水晶肴肉🌕🌕🌕🌕🌕煙燻茶香鴿🌕🌕🌕🌕🌑花膠黑毛豬紅燒肉🌕🌕🌕🌕🌕十里松子桂花魚🌕🌕🌕🌕🌑金腿扒津白 同朋友食生日飯,想食中菜,見到銅鑼灣呢間好似幾吸引,於是就去試下。 入到去都坐得幾舒服,燈光唔會太暗。 落單之後都安排得好好(收得呢個價錢都基本嘅),會同你講先上頭盤同茶香鴿,其他主菜就食完頭盤先慢慢起。 陳醋一口海蜇花:第一次食海蜇花,唔知點形容,同埋偏酸,我覺得麻麻地。 鮑汁水晶肴肉:肴肉最緊要係個湯(好似係),做得差就會有少少結埋一舊舊咁。呢個肴肉做得好幼滑,入口𡁻兩下就慢慢溶,同埋鮑汁好香。 煙燻茶香鴿:一拎出黎已經嘩嘩聲,木盒上枱,一打開個盒,啲煙湧出黎。食落好香,個味有少少似煙鴨胸。 花膠黑毛豬紅燒肉:花膠我就唔係好識食,食落有少少漿口。紅燒肉係偏肥嘅,我唔怕肥就覺得好滑好香口,𡁻兩下有溶化嘅感覺。 十里松子桂花魚:好香口,少少咕嚕feel 金腿扒津白:好味,無咩補充
🌕🌕🌕🌕🌑鮑汁水晶肴肉
🌕🌕🌕🌕🌕煙燻茶香鴿
🌕🌕🌕🌕🌑花膠黑毛豬紅燒肉
🌕🌕🌕🌕🌕十里松子桂花魚
🌕🌕🌕🌕🌑金腿扒津白
入到去都坐得幾舒服,燈光唔會太暗。
十里松子桂花魚:好香口,少少咕嚕feel
金腿扒津白:好味,無咩補充
陳醋一口海蜇花
鮑汁水晶肴肉