2019-08-10 1584 浏览
今日喺佐敦附近做完野,收工已经八点几,饿到脚仔软啦,就去咗附近德兴街揾食!发现呢间叫做Pom’s Kitchen & Deli好似唔错,就入去试下新野啦!餐厅已经坐左唔少客人,几受欢迎呢有Set dinner,亦有多款单点美食。晚市套餐已经包左餐汤、蒜蓉多士同餐饮,所以我同朋友叫左两个餐西兰花忌廉汤汤嘅质地都几稀,但系内里都有唔少西兰花蓉,同忌廉汤夹埋好match啊!蒜蓉多士块多士香脆得来又几松软,满口蒜蓉牛油香,我个人钟意点汤食忌廉茄蓉蟹肉龙虾扁意粉茄蓉扁意粉软硬适中,有面粉香,酱汁浓稠度适中,挂汁能力颇佳。蟹肉同茄蓉份量适中,龙虾肉新鲜而且爽口弹牙,好味道!牛油白酒煎焗挪威比目鱼扒比目鱼扒要煎焗所以制作需时,等左差不多20分钟终于登场啦!厚切比目鱼扒都几大块,外皮煎得好香脆,内里的鱼肉好嫩滑鲜甜!底下仲有香煎薯块,够晒饱肚朱古力蛋糕扒餐仲会跟个甜品,所以我地只有一件。几大件,不太甜,朱古力味道尚可餐饮最后餐饮点左热柠水同冻柠茶

西兰花忌廉汤

蒜蓉多士

块多士香脆得来又几松软,满口蒜蓉牛油香,我个人钟意点汤食

忌廉茄蓉蟹肉龙虾扁意粉

牛油白酒煎焗挪威比目鱼扒