2024-09-23
今日约咗啲姊妹嚟呢度聚会。舖头装修系复古中式风格,可以品尝到传统酒楼嘅味道,店员服务态度好好,服务好贴心周到~功夫汤 用嘅系赤肉熬煮嘅,可以感受到店家用心熬煮咗几个钟嘅味道,汤底好浓郁,用料十足又鲜甜,每一啖都系精华。烧味双拼叉烧同烧鹅。叉烧有㶶边超正,甜甜地,超级香口,肥瘦相间,忍唔住一旧接一旧🤤肉质好嫩,食完都唔会觉滞。烧鹅都好味啲皮烧到脆卜卜,入口浓香,鹅肉嫩滑,一吃就会爱上这味道🤭主菜我哋拣咗干逼拆蟹肉粉丝煲。满满嘅蟹肉,真系份量十足!蟹🦀粉丝吸收咗煲底嘅精华,食落去每一口都系海鲜嘅鲜味,真系让人食得意犹未尽😍最后仲加咗个烧汁木鱼花茄子,茄子烧得外脆里嫩,配上木鱼花嘅鲜香,味道丰富,食落去回味无穷。家庭聚会或者同朋友聚餐都好啱。地方好大又干净企理,最紧要梗系啲嘢食好好食😋
功夫汤
烧味双拼