2022-06-24 215 浏览
想揾个地方放轻松食串烧,朋友就介绍喺海港城对面的太郎居酒屋 朋友话食物款式多而且有新配搭一入门口已经畀呢幅达摩墙吸引住推介叫咗一个日本厚岸生蚝62蚊一只,劲大只,juicy、有海水味 因为佢真系好大只,所以食一只就已经觉得有好满足嘅感觉,上面仲有啲三文鱼鱼子, 配咗一啲醋酱料,完全冇腥味然后食今日的主菜串烧首先食咗翠玉瓜翠玉瓜上面有少少辣椒粉, 配合咗瓜翠肉瓜嘅甜味,感觉非常过瘾盐烧鸡翼鸡翼咸味够, 食得出系有心机腌制, 鸡皮边位够脆串烧五花腩肉以为会好肥,但系成个浓浓猪油香味,系唔可以唔食嘅选择荔枝豚肉卷荔枝唔会好大粒,佢个尺寸同猪肉嘅比例啱啱好, 荔枝嘅汁同埋猪肉配埋一齐真系清新之选, 我认为系必食之一日本直送鸡肾爽口, 冇乜筋,唔会太硬太韧鹌鹑蛋豚肉卷第一次食呢个配搭,以为鸡蛋配猪肉会好滞,点知肉汁可以畀蛋黄夹嚟食, 真系觉得好香浓芥末松阪猪好少可猪肉配日本芥末,有少少攻鼻,系一个意想不到嘅配搭盐烧鸡软骨香脆油份重好食食完成餐觉得价钱公道,唔系贵,百松啲蚊一个人,食环境、食气氛、食品质都非常之抵玩
想揾个地方放轻松食串烧,朋友就介绍喺海港城对面的太郎居酒屋
朋友话食物款式多而且有新配搭

一入门口已经畀呢幅达摩墙吸引住

推介叫咗一个日本厚岸生蚝
日本厚岸生蚝

62蚊一只,劲大只,juicy、有海水味

然后食今日的主菜串烧

首先食咗翠玉瓜

盐烧鸡翼
鸡翼咸味够, 食得出系有心机腌制, 鸡皮边位够脆

串烧五花腩肉
以为会好肥,但系成个浓浓猪油香味,系唔可以唔食嘅选择

荔枝豚肉卷

日本直送鸡肾
爽口, 冇乜筋,唔会太硬太韧

鹌鹑蛋豚肉卷

芥末松阪猪
好少可猪肉配日本芥末,有少少攻鼻,系一个意想不到嘅配搭

盐烧鸡软骨
香脆油份重好食