2023-08-28
• 季节限定割烹料理 $780/位- 花胶果冻以鸡汤同花胶所制成嘅果冻,晶莹剔透嘅卖相中可以见到片片花胶,加上酸汁调味味道富层次,啖啖骨胶原嘅感觉✨- 季节刺身三点分别系帆立贝、中拖罗同昆布渍鲽鱼,质素都好新鲜!中拖罗嘅油香同鱼味都几出众,而且完全冇筋口感好好!鲽鱼用昆布渍嘅方式提鲜,食嘅时候唔需要点任何酱汁都已经好入味☺️- 酱烧吞拿鱼面颊肉 面颊肉本身就系油脂丰富嘅部位,酱烧至五成熟迫出油香同时保持住嫩滑肉质,入口即溶😌 - 海老丸野菜煮相当清淡暖胃嘅一道菜,虾丸为自家手打而成,保留粒粒虾肉,配菜则有日本大根、南瓜同甘荀,味道清甜🧡- A5和牛寿喜烧呢个和牛寿喜烧好出色,系我当晚最爱嘅菜式!选用日本姬路和牛,放养形式饲养令到佢有和牛嘅香滑之余肉味亦浓郁,没有一般和牛嘅油腻感!寿喜烧汁调味适中,旺菜同白玉米吸收咗酱汁嘅味道都好好味🥹🫶🏻- 季节寿司三贯当晚原本几期待嘅蟹黄矶煮鲍鱼伴日本花山乌冬因为货源关系换成三件寿司,幸好寿司部分都无令我失望。赤海虾肉质结实爽口;银鳕鱼入口满满油香;金目鲷也很肥美😋- 鲷鱼汤饮得出真材实料熬煮而成嘅奶白色鱼汤,唯独略咸咗少少👌🏻- 豆腐雪糕、芝麻雪糕
- 花胶果冻
- 季节刺身三点
- 酱烧吞拿鱼面颊肉
- 海老丸野菜煮
- A5和牛寿喜烧
- 季节寿司三贯
- 鲷鱼汤
饮得出真材实料熬煮而成嘅奶白色鱼汤,唯独略咸咗少少👌🏻
- 豆腐雪糕、芝麻雪糕