2024-02-06 1411 浏览
今日喺佐敦揾到一间楼上舖,见到餐牌有午市套餐,所以就上楼试吓。上到去发现餐厅装修得好精致,窗边挂咗好多植物,一个个圆形球体玻璃瓶,好特别。另一边墙身有一啲假花,装修优雅,座位唔多,密度低,坐得好舒服,好适合一班朋友慢慢食,慢慢倾偈。午餐包括左餐汤、谷物面包、水牛芝士沙律、餐饮,同埋一款主菜。我一行两个人,分别拣咗「蓝莓乳酪三文鱼扒」同埋「蜜糖芥末酱牛扒」。两款主菜都做得好出色,香煎三文鱼柳,鱼皮煎得好香脆,三文鱼肉好香滑,加上少少调味,好perfect。牛扒拣咗七成熟,牛扒好香牛肉味,感觉好新鲜,非常推介,牛肉嘅质感好林,好似慢煮嘅感觉,调味酱系分开上嘅,本身牛扒少少调味,所以唔点酱汁都好好味。