之前食过呢间甜品店既曲奇真系令我一试难忘😍系法国私房菜餐厅既甜品副线 最近公司附近开左佢地品牌既专门店🥰有小型蛋糕、忌廉号角、拿破仑、曲奇等选择 一于买左几款反铺头同同事share~🔸忌廉号角🔸号角有九款味道 仲有一款系特别款 简左味道之后店员会即场唧落horn到 忌廉筒好酥脆唔松散 好重牛油香味 又唔会太甜 真系好出色!▫️开心果忌廉号角平时好少见呢款甜品 落足料架🙌🏻味道浓郁顺滑 有阵阵既开心果香味 表面有开心果碎粒 口感有层次!▫️枫糖吉士忌廉号角枫糖味道很突出 吉士酱不但甜而不腻、香甜鲜嫩 面层仲布满焦糖合桃碎 再配合千层酥甜筒既黄油口感和层层酥皮带出酥脆细腻 好想再encore!▫️荔枝忌廉号角比较甜味可口 荔枝中的清香甜美令内馅口感轻盈清爽 甜而不腻 真系一试就会爱上🥰🔸小蛋糕🔸▫️开心果拿破仑店员话呢款系招牌 即日新鲜制造 用左butter cream制成 唔会整淋啲酥皮 囗感较扎实 中间嘅开心果夹层系直接打成蓉 口感浓郁 唔会太甜太腻!▫️法国valnhona 特浓朱古力蛋糕朱古力蛋糕口感浓郁 但不会太甜 钟意食朱古力一定要试吓啦🥰▫️无花果拿破仑即日新鲜制作 无花果口感鲜甜 拿破

🔸忌廉号角🔸

▫️开心果忌廉号角