2023-05-21 87 浏览
今日同女朋友周年纪念 揾咗间好餐厅食过浪漫午餐 我哋被安排坐喺吧台位置 可以见到厨师烹调的过程 餐厅抽气十足 所以即使厨师喺面前煎牛扒都唔会有任何油烟味呢度有个Omakase或者Lunch set Marble Lunch Set 以和牛为主题 正正系我哋钟意食嘅食材首先黎左个刺身拼盘 用咗干冰做摆盘 刺身有中拖罗同带子 两样都好新鲜鲜甜之后上咗个炖汤暖下胃 而家好浓牛肉味宫崎和牛三文治 应该系呢度嘅招牌之一 和牛唔会过熟而且Juicy 加埋干脆咗嘅多士面包 同埋酱汁 味道非常出色最后一道热食系寿喜烧汁尾崎和牛薄切 会配埋珍珠米白饭 入口即溶嘅和牛配埋白饭系完美嘅配搭 而且寿喜烧汁甜甜地好惹味至于甜品可以拣雪糕或者雪葩 饮品可以拣柠水或者咖啡 系一餐慢活而高质嘅午餐
今日同女朋友周年纪念 揾咗间好餐厅食过浪漫午餐

呢度有个Omakase或者Lunch set