2019-11-29
有几间分店的「名馆」,中环呢间对我来讲系最方便,今晚约咗几个同事食饭倾下圣诞假去边度玩😬我最早到,六点钟,所以未算多人,拣左坐中间圆枱,贪佢摆放食物会够方便,而且坐得松动啲,环境方面我好Like佢中西合璧,特别系主调嘅蓝色,好入时及有格调,唔会好似一般酒楼咁老土😬坐低之后先叫咗前菜,京川汁秋葵$48,大良鲜奶脆网卷$58,秋葵有益加上京川汁唔会太辣,好醒胃👍🏻,脆网卷包住香滑嘅大良鲜奶,真正外脆内软😋铁板叉烧扒$108⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️唔系讲笑,可能系我食过最最最好食嘅叉烧,比埋刀叉你享受,切几大几细由你决定,入口酥香甘软,肉汁在口内溢出,好嫩好松化,无得弹,大家抢住食😍😍😍古谭酸菜滑鱼片$298,连埋火锅炉上,保持温度,鱼片无骨,嫰滑鲜甜,份量十足,配菜方面都好丰富,薯粉吸哂啲精华好入味,正👍🏻蜂蜜柚子脆虾球$108,我好钟意柚子嘅味道,再加上甜甜的蜂蜜,又有啲芝麻系表面,就系我想食到嘅味道,当然主角虾肉爽脆弹牙,呢度菜色香味俱全🤗鲜肉一口小笼包$78,有五只,肉汁够香皮又薄,唔错👍🏻金银蒜银鱼蒸胜瓜$68,估唔到好香好好味,胜瓜吸收哂材料嘅精华,好够味,又有益🤗石锅鲍鱼鸡粒炒饭$128,热