2024-08-01 439 浏览
庆祝家姐生日,拣咗去新商场Yoho Mix食好西😆,经过Grass and Sea by Peko Peko, 见环境好靓,一于就入去试下😊餐厅偏向日式风格,简洁明亮,有一种小清新嘅感觉,侍应安排我哋坐咗一张好特别嘅枱,枱面有石春同小喷水池,望住食饭都特别放松😚好治愈丫晚餐2人套餐$7️⃣6️⃣8️⃣🍹Welcome Drink🍹Dust (黄昏) 菠萝青苹果苹果汁梳打Sunset (日落)百香果柠檬梳打两杯饮品都用新鲜生果加梳打,饮落好清新 🍹又打咭able🥗Salad🥗咸香嘅巴马火腿与鲜甜无花果、提子、蜜桃、车厘茄、沙律菜,色彩缤纷带来视觉享受,黑醋汁酸甜适中,恰到好处。🫕Soup🍄‍🟫蘑菇Cappuccino入口相当浓郁顺滑,蘑菇香气扑鼻,配一片咸香芝士吐司🐟Apprizer🐟烟熏三文鱼配北非小米又系一道视觉享受嘅前菜,烟三文鱼砌成两朵靓靓嘅花🌸,底部有北非小米、提子干、黑鱼子同埋三文鱼子,口感丰富,还有阵阵烟熏香气。🍝Pasta🍝海胆三文鱼子竹炭乌冬海胆鲜甜,三文鱼子咸香,乌冬滑溜,挂上微黄色酱汁,充满浓浓海胆味。🥩Main🦐香煎大虾拼牛柳半波特红酒汁牛柳7成熟,煎得恰到好处,肉味浓郁,大

晚餐2人套餐$7️⃣6️⃣8️⃣
🍹Welcome Drink🍹
Dust (黄昏) 菠萝青苹果苹果汁梳打
Sunset (日落)百香果柠檬梳打
两杯饮品都用新鲜生果加梳打,饮落好清新 🍹又打咭able
🥗Salad🥗
🫕Soup🍄‍🟫
蘑菇Cappuccino
入口相当浓郁顺滑,蘑菇香气扑鼻,配一片咸香芝士吐司
🐟Apprizer🐟
烟熏三文鱼配北非小米
🍝Pasta🍝
🥩Main🦐
香煎大虾拼牛柳半波特红酒汁
牛柳7成熟,煎得恰到好处,肉味浓郁,大虾肉质弹牙,红酒汁味微甜。
🍫Dessert🍫
心太软配雪糕
微暖朱古力心太软,加上冰冻云呢拿雪糕,又一绝配😋

Coffee or tea
☕️

💰是晚消费加一后$8️⃣4️⃣5️⃣
(自费)

📍Grass and Sea by PEKO PEKO
地址:元朗朗乐路1号元点1楼B141-B142号舖
Welcome  Drink  (Dust  &  Sunset)
Parma Ham鲜果沙律
烟熏三文鱼
香煎大虾拼牛柳
心太软
Parma Ham鲜果沙律
烟熏三文鱼
香煎大虾拼牛柳
心太软
  • 蘑菇Cappuccino,海胆三文鱼子竹炭乌冬