2024-05-17
女友话想嚟长洲行行,见刚过完佛诞避开(繁忙时间),又撞正好天,二话不说出发⋯⋯ 经过一轮交通,当然系渡海小轮之后,又系午餐时间,沿码头荡嚟荡去,比较四正?比较「文青」?比较啱我哋口味?最终拣咗呢间~闲聊。 拣咗:炸鱼手指配薯条~正正常常,鱼手指感觉都系行货雪藏,只要炸得干身,唔油其实都收货。黑松露杂菌忌廉意粉,~一般平时食黑松露乜乜物物都会有机会好重味,呢度嘅松露~杂菌粒加埋忌廉三样嘢加埋好平衡~好味。墨西哥芝士鸡卷配沙律薯条(个名大约系咁)😂~好钟意食「卷物」,香港好多呢类店,多数系啲(外籍)人仕做,真系做唔到原有嘅味,同永远卷得好松散。我食咗前面二味至拎起个鸡卷食,竟然仲热(难得),味道当然唔会有墨西哥嘅辣,个卷入面好足料,最重要系咬完个卷物唔会散开,跌到一枱都系,算几好。 二个人,完全清晒三样嘢,除咗肚饿,当然都要佢哋整得好味食得开心至得,呢餐无拣错,亦都估唔到长洲有呢啲咁有水准嘅小店。
?比较「文青」?比较啱我哋口味?最终拣咗呢间~闲聊。