2018-05-18 106 浏览
荃湾一向多好野食,而呢间新开嘅hygge就系其中一个唔错嘅选择。近日同朋友庆祝生日就去左呢度,叫左嘅食物都相当之好食。饮唔方面,我就叫左杯柚子苹果沙冰,饮落非常清凉,岩晒炎炎夏日饮。唔试都唔知原来柚子同苹果系咁夹,酸酸甜甜咁,味道并唔系好假嘅味精味,相当唔错。而朋友就叫左呢杯hazelnut chocolate milk,我都试左一啖,饮落有香浓嘅hazelnut味,亦系一个不俗嘅选择。他他向来系我最爱嘅前菜之一,唔同地方食到嘅他他味道同质素都相当唔同,而系hygge食到嘅他他算系我食过比较好食嘅之一。他他系用三文鱼同舌拿鱼混合而制,再沟埋特制嘅酱汁,食落非常开胃。而下面黑黑地嘅系黑糯米,食落口感较硬,同上面嘅他他一齐食,口感非常之新鲜。除左他他我地仲叫左个Caesar salad,沙律酱分量落得岩岩好,令沙律唔会太咸,再配合埋脆卟卟嘅面包同新鲜嘅生菜,系唔错嘅开胃之选。主菜我地叫分别叫左个安格斯牛肉汉堡同波士顿龙虾卡邦尼意粉。个汉堡非常好食,外层嘅面包外脆内软,而汉堡扒亦非常厚身,咬落相当juicy。薯条系幼身果种,食落每条都非常香脆,真系食到停唔到口。卡邦尼意粉上面加左温泉蛋,食落

主菜我地叫分别叫左个安格斯牛肉汉堡同波士顿龙虾卡邦尼意粉。

卡邦尼意粉上面加左温泉蛋,食落非常香口,有浓郁嘅蛋香同忌廉香。而龙虾上面就有非常香嘅牛油味,食落非常鲜美。

最后嘅伯爵茶布甸为呢一餐画上左完美嘅句号,布甸食落有非常香嘅伯爵茶味,食落口感非常画,真系想食多几个