今日同同事一齐食lunch,我地见呢间餐厅唔洗等位,menu睇落又几fancy吓,又系素食,就贪得意试一试Menu真系好丰富,我地都睇咗一阵,员工过嚟推介我地食午餐定食,会多咗前菜、汤、同埋甜品,咁我就听话试吓啦粟米汤好浓稠,并唔系液体状,我个人几中意,而且饮得出唔系用罐头开嘅汤,系有淡淡嘅天然粟米味,唔错牛蒡甘笋沙律最惊喜,真系好好食,不过留意系辣嘅。野菜炒素鸡柳有好香嘅蒜味,素鸡食落口感真系好似鸡,有好香嘅豆味,唔错但冇乜惊喜,下次会想试吓汉堡 同事叫嘅吉列素猪扒炸得香脆,都好食!富士山饭好kawaii,打卡一流食起上嚟就冇乜特别 我叫咗冬荫功汁,意外地几好食,味道几浓吓,酸同辣都够味以为系海盐雪糕,原来系焦糖海盐酱配云呢拿雪糕味道唔错,中意冬甩烟烟韧韧好有咬口,连隔离朵黄色小花都食得㗎系白朱古力嚟嘅,不过就硬咗啲花茶好精致,都冲到10杯到,食完成餐饭再慢慢叹,真系好写意~可惜lunch time差唔多完喇呢间餐厅系可以encore嘅,但就要等月头啱啱出粮去 成个定食$88再加一,埋完单银包真系好空虚

野菜炒素鸡柳定食
同事叫嘅吉列素猪扒炸得香脆,都好食!

富士山饭配冬荫功汁
富士山饭好kawaii,打卡一流
食起上嚟就冇乜特别
我叫咗冬荫功汁,意外地几好食,味道几浓吓,酸同辣都够味

海盐焦糖冬甩雪糕

以为系海盐雪糕,原来系焦糖海盐酱配云呢拿雪糕

综合花茶

呢间餐厅系可以encore嘅,但就要等月头啱啱出粮去
成个定食$88再加一,埋完单银包真系好空虚
野菜炒素鸡柳定食