2021-08-28
#lunch #尖沙嘴呢间新开嘅小清新日本料理店座落系金巴利街(。・ω・。)ノ!唔好好似我咁大头虾行咗去金巴利道揾极都揾唔到( ・᷄ὢ・᷅ )如果行啱路嘅话好快就行到。海之幸丼🌊呢个丼集合咗我最钟意嘅三文鱼、甜虾、帆立贝同海胆,一次过满足晒4个愿望(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)甜虾同帆立贝都非常鲜甜同新鲜,三文鱼今次切咗鱼腩,好香鱼油味٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و海胆都几creamy,整体鱼生都几不错!下面嘅丼饭仲有菇、蟹柳同紫菜,唔会得鱼生咁单调,呢样十分抵赞!豪华海之宝石丼💎呢间餐厅啲名全部都改得好好听'(*゚▽゚*)其实姐系角切鱼生饭,咩都有少少(三文鱼、吞拿鱼、海胆、甜虾等等),轻微炙烧面头嘅鱼生,下面嘅丼饭同样有菇、蟹柳同紫菜。如果咩都想食少少嘅话呢个饭就啱你喇ʕ •ᴥ•ʔ午市套餐包:茶碗蒸🍵个杯好靓(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)有啲瑶柱系面,个蛋都几滑,入面有菇同一粒帆立贝仔。沙律🥗一条条个啲应该系薯条嚟!估唔到加落沙律都几好食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و面豉汤🥣甜品🍽今日嘅甜品系日式黄豆粉蕨饼,食咗咁多嘢都唔会觉得济,好满足٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
豪华海之宝石丼💎
午市套餐包: