2023-11-23
约了几个朋友一起吃晚饭,想找个好地方最后frd子拣左这家火锅私房菜~可以边享受美食边聊天,地铁口出来往海港城方向走,搭电梯就可以到啦,装修都好雅致,店面唔算好多位置,但有散桌同埋包间~order左个四人套餐💰1138汤底是鹿茸菌花胶汤,上来先每人一碗,因为系炖汤火锅,饮返啖暖暖既花胶鸡汤,系呢个秋天补一下!味道都好浓郁,服务员提到系以多种滋补材料满满熬制而成,好味😋🦞龙虾海鲜拼盘有澳洲龙虾,大蚬,台山𧐢,白蟮片呢几种海鲜,有原条龙虾,见到晶莹通透既龙虾肉,火锅渌完之后好弹牙,又鲜甜!另外,蚝🦪都好肥美,食完好滋补,大蚬同埋鳝都正!🥩手切安格斯和🐷豚肉片食火锅又点可以少得到肉呢!手切安格斯份量好足,四个人食都够晒!呢个牛肉够新鲜,油脂分布均匀,口感好正!豚肉片就要煮得够熟先得,煮熟食完都嫩滑😊🍡手打四宝丸和鲜炸响铃丸子都系手打既,味道弹牙~响铃真系新鲜热炸的!上黎既时候热辣辣,食𠮶阵脆卜卜,都可以浸下火锅,索晒佢既汁水,都好好味🤤🥬野菜盒和🍜稻庭乌冬都可以配埋蔬菜同埋乌冬好满足~食得开心我地都唔够食,仲加左🥟蟹黄饺💰118同埋水鱿💰68,蟹黄饺煮完之后汁水充足,蟹黄味好香;水鱿唔需要煮咁
order左个四人套餐💰1138
🦞龙虾海鲜拼盘
🥩手切安格斯和🐷豚肉片
🍡手打四宝丸和鲜炸响铃
🥬野菜盒和🍜稻庭乌冬
都可以配埋蔬菜同埋乌冬好满足~
食得开心我地都唔够食,仲加左🥟蟹黄饺💰118同埋水鱿💰68,蟹黄饺煮完之后汁水充足,蟹黄味好香;水鱿唔需要煮咁耐,差唔多就可以食嘎啦~
边食服务员会随时过黎添加汤,都会介绍返佢哋既菜,私房菜既好处就系呢度~食物同环境都好好👍
温馨提示🔔:记得拿一下4人入座 HK$400现金券(需预先订座兑换;星期五或公众假期前夕不能使用)https://link.tryeat.la/g/HOTPOT400