2024-09-15 265 浏览
又嚟大围揾食喇🤣 今次就同朋友试吓呢间居酒屋🙂‍↕️富山炸白虾白虾食落好脆口,每只size都唔细😆炸得香脆但又唔会太油😋用嚟送酒一流😆阿波尾鸡翼一上枱就见到鸡翼金黄色,色泽好靓🤩鸡翼带有咸香味,食落好滑,有半煎炸嘅口感😋杂锦天妇罗天妇罗包括冬菇、炸虾、鱼柳、南瓜同埋粟米芯。佢哋嘅炸粉唔会好厚,食落香脆得嚟又唔会太油腻🤩点埋佢嘅天妇罗汁同埋萝卜蓉一齐食,味道就更丰富🙂‍↕️和风3格三款前菜包括咗辣味螺肉、腌萝卜同埋海蜇。辣味螺肉食落爽口,带有辣味之余又唔会太呛口。腌萝卜几特别🫣因为佢面头有柚子,所以同平时净系酸味嘅腌萝卜相比,佢带有柚子嘅清甜,更加开胃🤩而海蜇就用咗麻油调味,食落一样好爽口。黑松露鳗鱼卷最重点就系呢个鳗鱼卷,一上枱就闻到浓浓嘅黑松露味,摆盘非常精致。鳗鱼卷中心有青瓜丝,而饭就系醋饭。食晒咁多旧都唔会觉得腻,反而食完一旧会想继续食下一旧🤣

又嚟大围揾食喇🤣 今次就同朋友试吓呢间居酒屋🙂‍↕️

富山炸白虾