2018-08-03
2051 浏览
餐厅位置在麦当劳道,听落好似好隔涉,但其实喺金钟坐的士上去系唔使跳表,又或者可以喺金钟坐12 A巴士喺麦当劳度落车上到餐厅,觉得地方好阔落,可能位置嘅关系,人流唔算多,外国客人比本地客人还要多,原来外国人都喜欢中式斋菜呢!一入到餐厅就会见到「心无可住」四只毛笔大字,即刻觉得好有灵气。由于之前食滞咗,今餐食斋清清地我觉得好适合,你拣斋菜都好多款式选择,我哋4个人叫咗一个汤、两个点心、三个主菜同埋两碗白饭,由于每道菜都算好足料,所以都食得好饱。红烧竹笙素翅:我哋叫咗一煲,系够六个人食嘅,里面有好多素翅,虽然唔系真翅,但系仍然好鲜味,唔知佢点样煮出嚟嘅呢?我觉得食素翅好好,因为比较环保同埋保护生态,又食到鱼翅嘅鲜味点心:我哋叫咗帝苗饺同埋炸馒头,帝苗饺里面唔知系唔系皇帝菜?我都食唔出,但系清清地唔错,炸馒头仲跟埋桂花汁,呢个配搭好特别主菜我哋叫咗野菌腐皮卷,入面啲菇包到实晒,最难得系虽然上面淋左汁,但腐皮依然好脆第二个主菜,我哋叫咗香草焗淮山猴头菇,呢碟𩠌里面香草味系超级超级浓,我都系第一次咁样配搭黎食,除咗猴头菇仲有淮山,淮山食落去好似香草薯仔咁样,我都系食完先知原来系淮山嚟嘅最后一个主菜
最后一个主菜系翡翠竹笙千层,翡翠即系西兰花,仲有劲多竹笙同埋豆腐卷,呢碟𩠌系好清, 正好中和返之前两碟味道比较浓嘅主菜!
除咗好味,上菜仲好快,服务又好!值得一赞!