2018-05-29
精致意大利菜@铜锣湾Lunch Menu 选择由 3 courses 至 5 courses,价钱就由 $148 至 $188,老实讲唔系一个好平嘅价钱,但系食物质素令我觉得值 👍🏻餐前面包焗得较脆,松软感就争啲。不过有啲提子干,味道都 OK。沙律有两种,一个系有 Chef’s Special Salad,一个系 Warm Salad。咁就一于一人一款啦~Warm Salad 系用咗 brandy 炒翠玉瓜同蘑菇,仲有啲车厘茄干,好有层次!蘑菇好入味,好好食。Chef’s Special Salad 卖相令人眼前一亮,水煮蔬菜同蜜饯酿番茄仔好 colourful 🌈 蜜饯酿落番茄仔嘅配搭几新颖,效果几好。Daily Soup 系 Garlic Clove Soup,质地 creamy,味道好香~Main Course 拣咗一牛一鱼,两样都整得好靓 ❤️Pan Fried Rib Eye Heart 嘅伴碟都好高质,烤蒜头同薯蓉超好味!rib eye heart 系肉眼最中间最嫩𠮶 part,好矜贵。Fish of The Day 系香煎鲷鱼,鱼皮好令,睇得出好新鲜,而且煎得好香脆。鱼
沙律有两种,一个系有 Chef’s Special
Main Course 拣咗一牛一鱼,两样都整得好靓 ❤️
Fish of The Day 系香煎鲷鱼,鱼皮好令,睇得出好新鲜,而且煎得好香脆。鱼肉非常柔软嫩滑,好出色 😋
全部食物都好精致,feel 到餐厅好有 heart,会再嚟!