2020-04-03
今日约左朋友出街倾工事 ... 好多野要呻下 !! 我就揾左尖沙咀祥仔同佢食,荔枝角果间就成日食,呢间仲有晚餐添 !! 冇理由唔同佢黎 ... 但我做左样劲 KAI 既事 ... 我去左 MUSEA ... 错地点 !! 怪自己发鸡盲 ... SORRY !! 因为我迟到 ~Anyway, 朋友已经安座等我,睇 Menu 同荔枝角真系好唔同,我地两条友决定只叫一个主食,其他叫小食 !! Yeah ~~首先黎既系 两日两夜罗宋汤,呢个我地跟餐既,我俾左朋友饮,因为我行得劲急,我需要一杯冻饮降一降温 !!我地叫左 法式芝士蟹盖,正呀呢个 !! 入面劲多蟹肉 ~~ 个面好脆,呢个 CP 值劲高 !! 下次要每人一个 再黎 祥仔秘制瑞士乳鸽,呢个 MOMENT 好想用手拎住食 ... 但基于唔想出去洗水,我有忍到手 !! 个卤水香到爆灯 ~~ 食落口既层次好多 !! 估唔到花椒味可以咁重,但我接受到 !! 卤到连骨都入哂味 ~~ 正呀 !! 肉质好滑,个皮仲不得了 !!之后到呢个 烟熏鱼柳鲜果沙律,呢个黎到果阵仲有个烟系入面俾你自己打开,劲香呀 !! 鱼柳好似上海熏鱼的做法,好香好浓味 !!
之后到呢个 烟熏鱼柳鲜果沙律,呢个黎到果阵仲有个烟系入面俾你自己打开,劲香呀 !! 鱼柳好似上海熏鱼的做法,好香好浓味 !! 配清新既水果好夹,我地以为果几滴汁系鱼油,但原来唔系,系果醋 !!! 好贴心 ~~
上主菜喇 ~~ 我地只叫左一客饭,脆脆猪扒饭,个茄汁好正 !! 佢地标榜系用新鲜蕃茄,个猪扒仲好 JUICE !! 好厚 ~~ 呢个唯一坛就坛就系汁多饭少,俾多少少饭我就好喇 !!哈哈哈 ~~
呢个就系我好想叫既,真。菠萝冰 !! 即时为我行到流哂汗降温 ~~ 菠萝汁同劲多菠萝,劲开心!坚消暑 👍🏻