2018-01-19 798 浏览
期待左好一阵子既一餐, 其实都系比佢Food presentation既排场吸引泥! 依间新店好旺场,好彩有订到位,  因为朋友工作中既关系, 本来想由七点半改做八点, 不过佢地太旺场,只可以HOLD枱10分钟, 最尾堂然赶过去留位啦未齐人会喺门外稍稍等一阵, 睇住MENU先 其实我唔清楚入面有啲咩乜, 觉得MENU可以列明有咩鱼有咩配搭,会好好多, 特盛同平本,都无乜写出分别, 觉得咁样一来做死待应二来客人无乜资料既情况下会乱拣/ 同埋一定拣平𠮶个最后当然系睇图做人,要试一试吸引我泥食饭既鱼男九段盛啦! (拣得衣个预左要等架喇心急就唔好叫  )卖相100分, 大部份既鱼都算ok,  厚切既, 可拣配饭或乌冬,  老实说, 我觉得有一点点腥, 个丼有少少出事,  不过还可以啦整体朋友话个烧三文鱼乌冬都唔错,  只系个设计实在太特别, 要喺个茶壸度用筷子夹啲UDON出泥LOL差啲唔记得讲    佢送𠮶两welcome shot (cocktail) 超好饮~总结一下,  餐厅好多人好细, 所以会有啲嘈同埋疑似搭紧枱既状况, 餐具都好好有心思,  不过就唔太实用喇依个杯.... 两啖就饮哂

未齐人会喺门外稍稍等一阵, 睇住MENU先

卖相100分, 大部份既鱼都算ok,  厚切既,

依个杯.... 两啖就饮哂啱啱refill既茶...

茶杯系优雅, 但太细,  待应针三次水其实都唔够饮,  话说食日本野,特别系鱼生, 真系好需要饮热茶, 茶杯SIZE系最令人concern既一件事...

另外餐厅既 枱唔太, 侍应运个九层盛过泥有难度, 佢放低左, 基本上自己都好难再郁得到, 而佢未必会放得好正,食得都有少少辛苦
不过,   我都会觉得佢系:
价钱合理,  卖相吸引,  手工精致,  值得一试
2018-01-16
  • 鱼男九段盛