2023-03-30 61 浏览
行完Donki,谂住揾下附近有咩好野食,见到e间餐厅环境几靓又有feel就入左去试下😎😎.💎 $118 牛油果软壳蟹沙律新鲜既沙律菜、紫苏叶、蕃茄仔配上酸甜既柚子酱,非常开胃沙律上面仲加上蟹籽,令口感更为丰富软壳蟹亦炸得非常酥脆,慢慢咀嚼后蟹味更会淡淡散出而牛油果果味非常浓郁,配搭埋柚子酱,既香浓又唔会太腻😍😍😍.💎 $108 火炙左口鱼左口鱼鱼香味十足而且左口鱼经过火炙后,食落口仲有阵阵既炭烧味而咀嚼耐左之后左口鱼既鱼油会慢慢散发出黎鱼油味齿颊留香,令人一试难忘🤤🤤🤤.💎 $128 鳗鱼炒饭炒饭炒得好有镬气,饭粒烟烟韧韧,好有咬口每粒饭都包裹住鳗鱼汁,非常香浓鳗鱼粒亦都炒都好香甜再配搭埋红萝卜、青豆粒、明太子、青葱等,令口感更有层次😋😋😋.💎 $88 松露芝士甲罗烧春季限定既一道菜啖啖都系香甜既蟹肉同蟹膏而面层仲加左芝士同松露令口感更加浓烈再配搭上烤面包一齐食简直一流🥰🥰🥰.💎 $88 日式炸鲜奶食完饭点少得饭后甜品鲜奶炸得岩岩好,外脆内软咬开后鲜奶烟韧可口,有d似年糕既感觉炸鲜奶上面亦洒上d白糖粉,夹埋一齐食甜得黎又唔会太腻再配埋隔离既焦糖味雪糕冰与火既碰撞令人完全停唔到口😘😘😘

💎 $118 牛油果软壳蟹沙律

新鲜既沙律菜、紫苏叶、蕃茄仔
配上酸甜既柚子酱,非常开胃
沙律上面仲加上蟹籽,令口感更为丰富
软壳蟹亦炸得非常酥脆,慢慢咀嚼后蟹味更会淡淡散出
而牛油果果味非常浓郁,配搭埋柚子酱,既香浓又唔会太腻😍😍😍

💎 $108 火炙左口鱼

左口鱼鱼香味十足
而且左口鱼经过火炙后,食落口仲有阵阵既炭烧味
而咀嚼耐左之后左口鱼既鱼油会慢慢散发出黎
鱼油味齿颊留香,令人一试难忘🤤🤤🤤
💎 $128 鳗鱼炒饭

炒饭炒得好有镬气,饭粒烟烟韧韧,好有咬口
每粒饭都包裹住鳗鱼汁,非常香浓
鳗鱼粒亦都炒都好香甜

令口感更加浓烈
再配搭上烤面包一齐食简直一流🥰🥰🥰
💎 $88 日式炸鲜奶

食完饭点少得饭后甜品
鲜奶炸得岩岩好,外脆内软
咬开后鲜奶烟韧可口,有d似年糕既感觉
炸鲜奶上面亦洒上d白糖粉,夹埋一齐食甜得黎又唔会太腻
再配埋隔离既焦糖味雪糕
冰与火既碰撞令人完全停唔到口😘😘😘