疫情过后,周街都系两𩠌三𩠌饭,普遍都系太咸、太多汁、太多肉。所以我同素食阿妈都好喜欢去食丽姐。阿妈话丽姐做素菜做咗起码20年,同埋一定喺疫情前己经卖三𩠌饭啰~每日都有六款唔同嘅𩠌拣~$55 一个餐可以拣三款,饭同汤都有得添!我地就拣哂六款𩠌一齐食啦!发现最多人拣系清炒时蔬。唔好讲笑,出街食饭边有咁多菜你食!多到碟都装唔哂。其他𩠌菜好似蒸水蛋、蕃茄粉丝、罗汉斋、木瓜煮素肉,有汁好好捞饭,唔会太咸,清清地好好吃!特别觉得香口野好吃!那两大片炸素鱼,入面系腐皮加紫菜,咸咸地,新鲜炸起热辣辣好脆好好食呀!是日靓汤系霸王花,入面仲有红萝卜同粟米,好清的汤,好舒服~我仲添饮咗!饭呢,入面有QQ嘅薏米,多啲纤维!湾仔返工食饭好去处。日日唔同𩠌日日来都得啦!
饭呢,入面有QQ嘅薏米,多啲纤维!

湾仔返工食饭好去处。日日唔同𩠌日日来都得啦!