2023-05-30 39 浏览
呢一间HOUSE 000 BISTRO西餐厅非常high class又型格,环境清静坐得非常舒服,好适合烛光晚餐。有fine dinner set,包括头盘、餐汤、主菜、甜品及餐饮,菜式非常精致,用以高品质食材。店内服务员仲会同我哋讲解菜单同食材,非常专业同服务好好!推得推荐!哈密瓜火腿配有机菜充满咸香嘅Parma Ham,再配上清甜嘅哈密瓜,系完美配搭!而沙律中,加入了黑醋,味道清新又开胃!法国牛骨髓香烤法国牛骨髓 ,牛骨髓丰富油脂,口感滑嫩细腻,入口即融,可配以香脆法包一齐食!系香脆法包上有加到酱油蒜蓉,再舖满牛骨髓,香味十足,呢种食法可以减低油腻感,而且非常美味!松露蘑菇汤蘑菇汤浓厚美味,汤中嘅蘑菇蓉非常细腻,而且加入咗松露油,非常香浓!香煎法式鸭胸配新鲜蓝莓酱摆盘优雅,鸭胸经香煎后,将肉汁锁上,肉质非常软腍,入口非常juicy!一试就爱上!精选牛扒配特色海盐餐厅侍应讲解海盐系来自冰岛,用牛扒配合三种唔同嘅海盐,可以激发出唔同嘅口感。嘅三种海盐分别系黑盐、蓝莓及烟熏味道,个人比较喜爱烟熏口味,味道层次感较为突显!而牛扒大概三成熟,所以肉质非常软腍好吃!樱花水信玄饼系一款日式甜品,

松露蘑菇汤

精选牛扒配特色海盐
而牛扒大概三成熟,所以肉质非常软腍好吃!

樱花水信玄饼
系一款日式甜品,十分有卖相!
里面嘅樱花系渍物酸,酸甜口感再配上黑糖及黄豆粉,感觉好清甜解腻!正!

饮品
一般会包茶/咖啡,我哋升级咗做白桃梳打&
荔枝梳打,味道清新又可以解渴解腻,正!