2019-05-07
食物款式几多嘅泰国菜,价钱偏贵,但食物精致~爸妈夜晚唔想食到咁饱,于是我哋冇嗌主食宁愿试多几款小食,有啲感觉唔系真系咁泰式,有啲西式 fusion 嘅感觉烤白鳝 ❤️ ($98)评分:8/10.好少见到有烤鳝食 😙 件数唔多但非常肥美,弹牙同嫩滑👍 而且冇细骨真系抵赞 ✌️ 同鳗鱼嘅口感相似但感觉更饱满、唔腥烤墨鱼仔 ❤️ ($90)评分:7.5/10.呢个都好食嘅不过感觉冻咗味道瞬间淡口咗好多 😅 墨鱼烤至弹牙,但整体总系感觉差紧啲嘢,要够酸辣酱汁先勉强将味道逼到出嚟~😗 或者火侯可以再猛啲肉碎生菜包 ❤️ (价钱后补)评分:8/10.呢味𩠌多数一家人去食泰菜都会嗌,皆因妈妈要求大家要食多啲菜 😂 咁样插住一筒菜个样几盏鬼 😆 突然田园风爆棚~肉碎赍食的话都几梗吓,好呛口😚 都系包番生菜食先得,生菜片几爽口冬荫功汤 (价钱后补)评分:7/10.饮第一啖觉得几香,但越饮越觉得唔系好得 😐 太酸同太浓味,辣就唔系好辣但香得济饮得唔太舒服,要边食边饮中和番先得芒果沙冰 ❤️ ($32)评分:8.5/10.好似山咁高嘅芒果沙冰 😋 味道好好,唔太酸,亦都唔会甜到打冷震。我谂同宜家芒果当造有关~觉得佢哋
烤白鳝 ❤️ ($98)
评分:8/10.
烤墨鱼仔 ❤️ ($90)
评分:7.5/10.
肉碎生菜包 ❤️ (价钱后补)
评分:8/10.
冬荫功汤 (价钱后补)
评分:7/10.
芒果沙冰 ❤️ ($32)
评分:8.5/10.
好似山咁高嘅芒果沙冰 😋 味道好好,唔太酸,亦都唔会甜到打冷震。我谂同宜家芒果当造有关~觉得佢哋亦都打得好绵密,冇饮到大粒冰碎
泰式炸鱼丸虾丸 ❤️ ($88)
评分:7.5/10.
几特别嘅一个二合一小食 😎 平时都要烦恼嗌虾饼好定鱼饼好,今次唔晒拣可以两样都食到 😙 虾丸比起鱼丸再要弹牙一啲,但鱼丸冇细骨,都算打得唔错。外面炸到香脆,嚟咗一阵都仲保持到
🚫 千万别点
烤鸡中翼 ❤️ ($88)
非常唔建议嗌呢个系 Menu 上同烧烤放埋一齐嘅鸡翼 😥 平时鸡翼应该系安全菜式但佢哋嘅连肉质都做得唔好,鸡肉系韧嘅,几失望