2021-02-23 800 浏览
经过想买一D蛋糕回家当下午茶☕️ 望到琳琅满目既蛋糕柜🤣造型七彩缤纷几得意 🌈仲要镜面Glaze 🪞 买几件试一试先🌝 整体感觉味道同酒店级数有点距离😅 材料有个大问题就系唔够天然 🌱 但系卖相同CP值来看 算是不错💰⭐️ 黑加伦子开心果慕丝 🍇几款Mousse cake既结构都大同小异😅 开心果味道最令我深刻👍🏻 果仁踏实的味道中和了蛋糕的甜度🥜⭐️ 云呢拿士多啤梨慕丝 🍓士多啤梨果酱味太重🌚味道有点失真 Vanilla Cream 几滑但过甜🍦⭐️ 幸福橘子 🍊造型最可爱😍 真系好似一粒橘🤣酸酸微微几清新 😋⭐️ 白桃洋甘菊慕丝 🍑白桃味比较甜但不是清甜🥲 用洋甘菊做甜品看似好新鲜🌼 可惜吃不出该有的花香⭐️ 夏日蜂芒 🥭用芒果做主题既蛋糕不错👍🏻 有啫喱 慕丝同海绵蛋糕多重口感💕 蜜蜂造型都好精致🐝

⭐️ 黑加伦子开心果慕丝 🍇

⭐️ 云呢拿士多啤梨慕丝 🍓