2022-01-19
冇得晚市堂食,仲可以买外卖架嘛~ 喺筲箕湾附近见完客,收早谂住八下太安楼有咩正嘢可外卖🥡里里外外行左一个圈真系花多眼乱,样样都想食样样都好鬼香!最后行到近海皮嘅幸福锅相当吸引!一人一炉外卖系咩玩法?梗系要 #试新嘢 #火锅一人前 啦!menu主打台式汤底嘅火锅🍲,先拣肉类或海鲜嘅配搭,跟住拣汤底,最后就系台式饮品!另外仲有自选一品锅物同46种配菜可追加!超多选择!店员细心介绍一次性边炉用法(定系我太大乡里😂😂)外卖盒包装得好好,返到屋企个汤仲暖暖地,打开个盒盖就可以开始打边炉!乜都唔洗准备~ 真系太太太方便! 🍲美国猪梅花+牛小排🍲配桃胶人参美人锅 $148 🍲澳洲牛小排牛板腱🍲配湖鱼蛤蜊锅 $148🍜跟餐面饭类拣左宽条薯粉同米粉🍜🥩薄切嘅牛小排牛味香浓,油脂均匀,牛板腱肉质紥实,猪梅花煮完都好软嫩!3种肉食落口感都唔同!一次过试哂就啱啱好!🥣美人锅汤汤底有药膳味,仲有几件鸡!而湖鱼蛤蜊锅就清甜唔会油腻!🥗每个锅都跟左蔬菜盘🥬 有南瓜、菇🍄、菜,粟米,豆腐卜同莲藕等好丰富。🔥最后讲下个边炉,都好易点著火又平均,打足一个钟都仲有火相当唔错!打到最后加小小水煮面啱啱好!值得回购嘅懒人一人
🍲美国猪梅花+牛小排🍲配桃胶人参美人锅 $148
🍲澳洲牛小排牛板腱🍲配湖鱼蛤蜊锅 $148
🍜跟餐面饭类拣左宽条薯粉同米粉🍜
🔥最后讲下个边炉,都好易点著火又平均,打足一个钟都仲有火相当唔错!打到最后加小小水煮面啱啱好!值得回购嘅懒人一人前锅!