2019-08-13 137 浏览
一直想试下嘅重庆火锅,今日终于抽到时间嚟试下。入到嚟装修格局好北方,座位系卡位嚟,好适合倾下计食下饭嘅聚会。呢度嘅汤底必定系要有辣嘅,因为朋友唔食得辣而冇试到信九宫格,嗌左个大骨浓汤拼普通辣。佢个大骨浓汤又真系有大大旧骨喺汤底度。而个普通辣唔算太辣,系渌下菜都仲绝对可以接受。而佢呢度好处系啲嘢食可以嗌半份,因为我地嚟到其实都夜,所以样样都嗌半份,所以啲食物嚟到都俾人好精致嘅感觉。👉🏼牛肉我地嗌左两款,一系肥牛,一只系佢地自家腌嘅嫩牛肉,老实说,我觉得佢个嫩牛肉比肥牛好食,因为实系好滑,滚耐左都仲好软腍。👉🏼三宝丸都好好食,佢系牛肉,虾肉同墨鱼,三只都好弹。反而墨鱼丸就冇啲丸咁弹牙,但都好食嘅。👉🏼佢个鸭血都唔错,唔会好散,吸晒啲辣汤,冇得顶。而个鳝片都新鲜,唔错。而佢有一个现炸豆皮,大大块,佢系类似炸响铃嘅嘢,都系浸一浸就食得。而饮品方面,我俾佢图片嘅百香果吸引左而嗌左佢杯鸡尾酒,如果百香果占嘅比例系重啲,多返啲酸酸甜甜会好好多。另外嗌左佢个小食,重庆炸酥肉,佢系连埋花椒块炸,食完个嘴麻晒好过瘾。食完一堆又辣又炸嘅嘢,佢会送个雪耳糖水俾你清一清喉咙,润一润先走。整体嚟讲,食物都好新鲜,

整体嚟讲,食物都好新鲜,份量有点精致,所以两个人食都要350几蚊位,但见佢写今个月午市火锅有八折,睇嚟可以再试。
2019-08-12
$350 (宵夜)