餐厅: 品穀
资讯:

2020-08-14 3021 浏览
品谷去与好同事下午茶咖啡前,先去呢间佐敦出名面包店买外卖,去到门面不大,店内日式企理,面包格将面包呈现得高级好多,最喜欢在店后厨房焗包嘅面包舖,有面包香加晒分!一路见店员由厨房攞面包出来!当然买最出名嘅牛角包🥐,本来买5个,店员提我买多一个就可以有纸盒包装比较好(牛角包唔会被压碎!加上我自己嘅.两个比高包,店员细心问清楚我要求嘅包装方法!包好就拎走(因无收据,所以唔记得价钱)经典牛角包:白色纸盒简约,不过长度太阔,所以拎住行都唔系咁方便!去到酒楼忍唔住开来食,牛角包卖相好靓,金黄色带啲焦糖啡边,切开大家分甘同味,皮脆内松软,表面咬时有脆脆的声音,面包空气夹杂比例几好,有面包香!好味第二日先食自己两个比高包:宇治纳言比高包:原以为是绿茶面包夹啲红豆,点知咬一口并不是,切开睇好似偷空比高中央放了红豆麻糬,但麻糬无乜味,又沟淡了面包嘅茶味及红豆嘅甜味,松软面包突然有烟韧嘅麻糬有点怪(可能同祈望有冲突)比较淡口,一般(不过隔了一天先食,面包表皮有点韧)肉松比高包:同麻薯一样,不过换上肉松就够味,松松咸咸好夹面包味!不过隔了一天先食,面包表皮有点韧,如果即食就更好了面包最好即买即食,店员有礼斯文
品谷

去与好同事下午茶咖啡前,先去呢间佐敦出名面包店买外卖,

第二日先食自己两个比高包:

面包最好即买即食,店员有礼斯文,会温馨提示客人!

价钱是较贵,水准是对得住价钱的!去开佐敦都会再试其他款式!

2020-06-26
外卖自取