2019-10-05
今天难得放假,于是相约家人都这里,这里最出名就系不同口味嘅即制小龙饱,家人喜欢吃小龙包当然要同他们一齐享受一下!餐厅位置都十分方便到达,餐厅座位都十分阔宽舒适,除了小龙包外,这里还有其他美食,第一时间先落单特色皇朝小龙包,有齐这里所有嘅口味,一次过让家人试试!跟住点了成都口水鸡,鸡肉软滑十分入味,鸡肉辣辣地又好香滑,味道十分配合!而我最爱嘅竹炭流沙包,都系推介,咬开时中间嘅超级流心,而个包都十分软熟,又软又有香浓郁流心馅料,十分好味!而个上海生煎包都系另一推介,煎得个包十分香口,包底香脆,咬开都充满肉汁,而肉馅够晒热辣辣,真系要趁热食!主角特色皇朝小龙包上枱,个人觉得最出嘅味道就系鹅肝小笼包,鹅肝配埋小笼包馅料,味道十分配合,而这里嘅小笼包皮薄咬开多汁,喜欢食小笼包嘅朋友不能错过!而个皇朝担担拉面都十分好味!个汤底超浓郁花生味!而个面身十分烟韧有口感!配埋个汤入口真系十分配合!最后加埋个宫廷驴打滚,卖相已经十分吸引,带点黏性的糯米裹入豆沙卷成螺旋状后再滚上炒香的黄豆粉,入口甜度适中,入口烟韧好有弹性!今天同家人一齐共聚在这里又品尝到精致即制美食,同埋呢到嘅环境同服务,家人都十分满意!我
而个上海生煎包都系另一推介,煎得个包十分香口,包底香脆,咬开都充满肉汁,而肉馅够晒热辣辣,真系要趁热食! 主角特色皇朝小龙包上枱,个人觉得最出嘅味道就系鹅肝小笼包,鹅肝配埋小笼包馅料,味道十分配合,而这里嘅小笼包皮薄咬开多汁,喜欢食小笼包嘅朋友不能错过!
今天同家人一齐共聚在这里又品尝到精致即制美食,同埋呢到嘅环境同服务,家人都十分满意!我又多个地方可以同家人朋友选择!