2024-07-16
踏入7月,又到细佬的生日,继上次姪女叫我买父亲节蛋糕后,今次又拜托我买爸爸的生日蛋糕,咁我当然意不容辞啦~立即就拣我最爱的Zoe作生日蛋糕,特别选了心形的,睇相时已经心心眼,而姪女都一眼拣中佢,见到实物就更加靓,心形蛋糕配上朱古力花花,非常雅致有质感,真正有外表,又有内馅,内外兼备❤️。而姪女好似比爸爸更开心,大赞个蛋糕好靓,忍唔住要立即开动!买咗招牌棒果忌廉蛋糕-心形的Hazelnut cream crunchy chocolate base, 一层蛋糕一层榛果忌廉,榛果忌廉香浓幼滑,味道天然又不甜腻,而蛋糕则轻软,与棒果忌廉是完美绝配,再加上脆脆的朱古力饼底,更加有层次及口感,令人一口接一口吃不停😋除咗蛋糕出色外,Zoe 的件装蛋糕及曲奇都好出色,用黎做散水饼或庆祝蛋糕都十分吸引,令人一试难忘🤩