2024-09-23
㖊日朋友话带我去幸圆食晚餐,话系摆盘精致,啲嘢食仲系会令你竖起拇指👍我就带住期待嘅心情同佢一齐去探险!我哋嗌咗脆皮半熟鸭胸配忌廉胡椒汁、烧酒糟鲍鱼、烧八爪鱼配蒜味味噌蛋黄酱同埋三杯醋广岛蚝。鸭胸肉带住微焦嘅外皮,香脆可口,仲有鸭肉熟得刚刚好,非常弹牙,配埋忌廉嘅香味同埋微辣嘅胡椒汁,满嘴都系幸福嘅味道!两粒超大嘅鲍鱼,非常新鲜,同烧酒有住完美嘅搭配!鲜甜嘅鲍鱼完全融入咗酒香度,冇一丝腥味,令人食得津津有味!我最爱嘅三个大蚝🦪!未入口就已经见到蚝肉非常多汁,仲加咗三文鱼籽,每一啖都可以品尝到蚝肉淡淡嘅海洋味,系必食嘅美食!烧八爪鱼配蒜味味噌蛋黄酱嘅摆盘特别靓!外脆嘅八爪鱼🐙弹牙可口,仲带住蒜味同埋蛋黄酱嘅香味,微辣嘅口感,令人特别开胃!幸圆嘅每一道菜都系人间美味,我哋都食得特别满足!大家千万唔好错过!!!