2022-06-27 495 浏览
到我啦!到我啦!今次终于到我嚟到的The Drawing Room食Afternoon Tea!呢度嘅Afternoon Tea set咸甜点各有八款,每人可以拣各四款,我地有4个人就可以叫2set share全部试晒。首先,讲咗咸点先,重点讲几个,Sea Breeze 清新,tuna唔会好鯹,Foie Gras Terrine个鹅肝唔会太油腻,都好丰富油香,Tomato Macaron就太甜了,食唔系好到蕃茄,不过配左goat cheese系几有趣,Scallop Tartar都好新鲜有少少泰国既风味。而我最钟意既系comedia dell’ Arte,2种芝士都好夹,咸道适中芝士味都好香。至于甜品方面,Afternoon Tea唔少得既scone都唔错,讲唔上好惊艳,不过不失啦,佢提供嘅果酱都好齐全,有四款俾你拣。个人最钟意既系Cappuccino 同Pink Guava,哥哥介绍Cappuccino 嘅时候形容佢好似Tiramisu,而我都觉得佢同Tiramisu好相似,但系佢嘅lady finger好薄,我会形容佢系mousse既佢入面系满满嘅番石榴好清新而外面甜甜lime m
至于甜品方面,Afternoon Tea唔少得既scone都唔错,讲唔上好惊艳,不过不失啦,佢提供嘅果酱都好齐全,有四款俾你拣。个人最钟意既系Cappuccino 同Pink Guava,哥哥介绍Cappuccino 嘅时候形容佢好似Tiramisu,而我都觉得佢同Tiramisu好相似,但系佢嘅lady finger好薄,我会形容佢系mousse既佢入面系满满嘅番石榴好清新而外面甜甜lime mousse 甜甜酸酸好配合清新嘅番石榴。
个人觉得overall甜点比咸点优胜,而食物都好精致细腻。当然环境就无得顶啦!