Potluck Eatery

2021-04-27 180 浏览
今日系拍拖五周年纪念,同老婆嚟咗呢间喺佐敦新开嘅餐厅食晚餐,可能新开冇耐未有太多人知道,人唔算多唔驶等位。餐厅嘅装修布置好精致,亦好阔落空间感十足,一入门口仲有啱晒女仔嘅打咭位!我哋叫咗两份晚餐,跟餐有汤、饮品同甜品。首先上菜系汤同蒜蓉包,汤嘅材料好丰富,有洋葱、萝卜、薯仔,仲有啲薏米,配搭几特别几好饮!【脆炸鱿鱼伴墨鱼汁沙律酱】另外叫咗份小食,炸鱿鱼个粉酱炸到脆卜卜,点埋个墨鱼汁沙律酱好夹。但大家食呢个就要小心啲,好易食到成嘴黑晒,哈哈!【牛油香煎带子鲜蚝汁意大利饭 】带子用牛油煎到微焦,意大利饭嘅湿度同软硬度啱啱好。睇佢个名以为得「蚝汁」,原来入面都有唔少蚝仔肉㖞,啖啖都充满蚝味好鲜味!【炭烧美国安格斯肉眼】肉眼扒叫咗七成熟,入面仲好粉红亦唔会太生,火候控制得好好!牛肉味浓肉好淋唔韧,系食到最后两旧有啲根位。配菜嘅BB薯仔同脆肉瓜都好好食。跟餐嘅甜品一啲都唔马虎,系千层蛋糕版嘅Tiramisu,相卖劲精致,食落唔会太甜亦唔腻,戒甜嘅我今晚破戒食咗,好好味,哈哈!

【脆炸鱿鱼伴墨鱼汁沙律酱】

【牛油香煎带子鲜蚝汁意大利饭 】