2021-01-23
今日约左个朋友食lunch,因为佢要返工关系,我地拣左间喺佢公司附近既呢间Coti~ 餐厅唔算太大,位置有十个左右,店员见到我地就好nice咁介绍有咩好食~ 我地睇左个menu,最尾决定叫左个carbonara 同牛肋骨饭卡邦尼半熟蛋意粉:佢做法虽然简单但唔系间间都整得好味!一黎到,见意大利烟肉份量颇多,其油香肉味亦非常突出,每啖都将近都食到有烟肉,为意粉增添上不同口感和味道,而意粉因为有半熟蛋嘅加持令其口感更为滑身,酱汁浓稠,每条意粉被浓浓嘅酱汁包里住,非常creamy !烤牛肋骨饭:牛肋骨煮得非常软稔同非常入味,而采用嘅牛肋骨嘅肉味都好浓郁,唔会因为酱汁嘅味而掩盖其肉味。而口感方面因为有再将其烤制所以仍能保持应有嘅口感,唔会太烂太碎,实属难得,而佢哋呢度嘅酱汁算系采用较为中式嘅方法炮制,可算系比较有惊喜嘅地方。野饮呢我地就叫左 焦糖布甸咖啡同抹茶鲜奶焦糖布甸咖啡:咖啡表面有层焦糖布甸,香气十足,咖啡饮落每啖都有阵阵嘅焦香嘅味,同咖啡本身嘅味道非常之夹。抹茶鲜奶:呢度嘅抹茶茶味劲浓,但系平时应有嘅苦涩味就比预想嘅少好多,加埋鲜奶入口更为顺滑。
卡邦尼半熟蛋意粉:
野饮呢我地就叫左 焦糖布甸咖啡同抹茶鲜奶