2022-08-13
【九龙湾精致茶楼食鸡煲😜丽晶轩】-朋友话佢返工附近有间茶楼🫖日头可以食点心😌夜晚可以食鸡煲同烤鱼🐟而且环境干净企理🤩琴日去咗试吓今日就同大家呢间九龙湾精致茶楼💖💖丽晶轩💖💖-丽晶轩位置唔系好近地铁站🚉系启德站或者彩虹站步行十几分钟先去到🚶🏻♀️不过系一条大直路😂跟著Google map就可以🗺 茶楼装修几靓😍有种波希米亚风嘅感觉😋以卡其色为主调配上浅色木家居及藤椅😳系咁精致嘅环境食鸡煲😂感觉好新奇🥴食物方面💁🏻♀️五点半前系点心时段五点半打后就系晚市时段😎供应鸡煲、烤鱼、打边炉配料以及凉菜外卖自取仲有❾折优惠🤪如果我住附近应该会成日外卖返屋企食🥡同埋呢个嘅服务员好好人😍帮我地兜完个鸡煲又提我地落菜要揾佢加汤😝仲好勤快咁帮手收走啲装骨嘅碟🥳值得一赞!-😋奇味鸡煲🍲(小)$138💁🏻♀️鸡煲奉送青菜一碟🥬及白饭两碗🍚🍚因为朋友同小编都唔食辣🌶所以冇拣到麻辣鸡煲😹呢间可能系小编食过最好味嘅鸡煲🥘鸡煲一上枱就已经香气扑鼻👃🏻而且份量都几多吓😳面头仲好多芫荽🌱🥴鸡肉多肉大嚿仲好嫩滑🤤冇一嚿系嚡架👍🏻啲鸡好入味😻食到啲豆瓣酱、葱头蒜头🧄同八角香味🫶🏻个酱汁𩠌饭真系一流😽大家食完仲可以打边炉🤩佢嘅火
朋友话佢返工附近有间茶楼🫖
以卡其色为主调配上浅色木家居及藤椅😳
系咁精致嘅环境食鸡煲😂感觉好新奇🥴
食物方面💁🏻♀️五点半前系点心时段
五点半打后就系晚市时段😎
供应鸡煲、烤鱼、打边炉配料以及凉菜
外卖自取仲有❾折优惠🤪
如果我住附近应该会成日外卖返屋企食🥡
同埋呢个嘅服务员好好人😍
帮我地兜完个鸡煲又提我地落菜要揾佢加汤😝
仲好勤快咁帮手收走啲装骨嘅碟🥳值得一赞!
奇味鸡煲
好味指数:🌕🌕🌕🌕🌗
花雕醉鸡髀
😋花雕醉鸡(鸡脾)$58
呢个好好味😳好香酒味😍
食落鸡肉嫩滑😋带有点花雕酒味😎齿颊留香😗鸡皮食落弹牙🤪推荐大家试吓!
好味指数:🌕🌕🌕🌕🌗
五香粉带出牛肉嘅味道🥴
美中不足嘅系牛𦟌比较干身🤥
五香牛展
好味指数:🌕🌕🌕🌕🌑
整体来讲,丽晶轩环境同食物都相当唔错😻唯一缺点应该系唔就脚😹住附近嘅朋友真系要试吓👍🏻
📍 丽晶轩 (九龙湾)
九龙湾宏光道80号丽晶花园商场地下G8号舖
💸人均消费:$132