2017-12-30 214 浏览
【Thanks for inviting🍽】成日见到人po相,今次终于嚟试到喇😆试咗佢地嘅cocktail、生蚝、龙虾锅、主菜同甜品😍卖相同味道都好掂呀😆#WhatTheDuck ($108)😋好味指数:(8/10)🦆好可爱呀佢嘅造型😍好似冲凉嘅感觉😂(到底系咩感觉嚟😒)杯野饮有好多泡泡系到,过咗排啲泡泡就会自己消散晒咖喇🌬侧边仲有啲爆炸糖系到,放落饮品一齐几得意,听到“炸炸声“😆,饮落去仲有啲爆炸糖爆紧💥呢杯饮品有青苹果🍏奇异果🥝小红莓同红石榴糖浆😛酒精浓度比较低,似就咁饮紧果汁咁,相对适合女仔饮😌虽然有好多唔同生果,不过饮落去完全唔会觉得奇怪,充满果香几好饮😆👍🏻#Einstein ($108)😋好味指数:(7.5/10)呢杯系伏特加嚟嘅😚加咗blue curacao、7up、小红莓、粉红葡萄柚糖浆同红石榴糖浆😆佢有一个玻璃瓶,一边系倒蓝色嘅酒出嚟,另一边就系倒啲红色粒粒出嚟😆(冇饮错的话果啲粒粒味道就系头先讲果啲红色生果整成🤔)饮落去酒味比头先What the duck重😚不过都算系几易入口😆侧边仲有几块青柠,可以支小小落去😚(呢只蓝色嘅酒真系好靓💙).#FireRose ($1
【Thanks for inviting🍽】
成日见到人po相,今次终于嚟试到喇😆

#WhatTheDuck ($108)
😋好味指数:(8/10)
🦆好可爱呀佢嘅造型😍好似冲凉嘅感觉😂(到底系咩感觉嚟😒)

#Einstein ($108)
😋好味指数:(7.5/10)
(呢只蓝色嘅酒真系好靓💙)
#FireRose ($108)
睇咗片未呀你地🔥😤
见到杯cocktail著哂火就知道喱杯cocktail既酒精唔讲得笑😌呢杯cocktail嘅酒精浓度相对头先2杯系比较高咖😣饮落去酒味较重,对于唔饮酒既朋友较难入口😫不过饮落去同头先2杯系好唔同,男仔可能会较适合💕
呢杯cocktail里面有白兰地、兰姆酒、Hendrick's gin、Brown surgar、青柠、柠檬、玫瑰香水、玫瑰、迷迭香同soda😚

#精选生蚝 ($15)
😋好味指数:(8/10)
生蚝只只都又大又肥美🤓👍🏼食落去都几重海水味😆咬落去滑嘟嘟够哂口感,重点系够新鲜😍

#海胆生蚝 ($28只)
😋好味指数:(7.5/10)
海胆份量都唔算少😆颜色好鲜艳,食落去十分之甜😍配埋生蚝一齐食感觉鲜上加鲜🤓

#冬日安格斯牛肉海鲜龙虾汤窝 ($278)
😋好味指数:(7.5/10)
呢个龙虾窝有安格斯牛肉、海鲜拼盘、蔬菜拼盘、蒜蓉包同螺丝粉😋
讲下个龙虾窝先😍有好大个龙虾头放咗系到呀😋不过个窝其实好细个,所以建议拎开个龙虾头先再继续放嘢食落去🤔呢个龙虾汤窝都几稠身,而且龙虾味都几重😋
安格斯牛肉有六块,因为个火唔算大,所以会比平时打边炉渌耐啲😛不过啲牛都几吸汁,食落去又食到牛味又有龙虾汁既味道😍而且食落去一啲都吾韧,仲几淋😆👍🏼
海鲜拼盘有青口、烟三文鱼、蟹棒同虾😚
其实本身已经熟熟地😚放落去整番热就食得咖喇😆
只虾本身已经剥好壳,得返条尾喺度🤤好方便呀😚 海鲜都算新鲜😳虾肉都几弹牙, 三文鱼卷到成朵玫瑰花咁🌹好靓呀😍
小编一向爱食蒜蓉包🥖一放落个龙虾窝到吸左啲汁真系好正😍虽然吸左啲汁,但都冇整淋到个蒜蓉包,食落去都系<索索声>😆
蔬菜拼盘有甘荀、西兰花同磨菇🥦,啲蔬菜都好新鲜😆另外西兰花吸埋啲龙虾汁食就更加惹味🤓👍🏼
建议螺丝粉最后食,因为比较索汤😚而且可以龙虾汤同螺丝粉一齐食😍

#美式双层芝士海鲜薄饼 ($108)
薄饼有四款唔同既味道🍕🍕🍕🍕今次就拣咗芝士海鲜薄饼😍
Pizza批底比较薄,食落去卜卜脆,有啲似饼干😍就算摆咗一阵再食都系咁脆😚虽然芝士并唔系拉丝,不过都有好多芝士系到😍芝士加埋千岛酱真系好香好惹味😋
每一块薄饼都有只虾系到,食落去都几弹牙🍤另外仲有啲蚬肉系到😛

#火焰西班牙黑毛猪鞍扒($148)
😋好味指数:(7.5/10)
猪鞍扒用盐曲腌制作12小时, 然后再加百里香、黑胡椒同岩盐烧焗🔥
一嚟到店员会点火😆过咗半分钟到啲火就会自己熄,然后就食得咖喇🍴
食落外层微脆,而入面仲系好juicy🐷
可以配他他酱、苹果蓉酱同海盐😚
配苹果蓉酱比较清新,可以减低油腻咁🍎
小编比较钟意点海盐,因为比较带出到猪嘅味道😍 不过点少少海盐唔好喇,如果唔系就会太过咸,而且对身体唔健康🤔💕

#TheLoveOfEiffle ($288)
😋好味指数:(7.5/10)
上面果层有朱古力、马卡龙🍫
下面果层就有奶冻、芝士蛋糕、泡芙同饼🍰
#朱古力 卖相好靓😍好有银河嘅感觉😳冇食错的话有酒心朱古力同士多啤梨味嘅朱古力🍓另外亦有一个心形嘅朱古力😚上面写住咗I love u😳❤
#马卡龙 嘅卖相真系劲靓劲精致😭印咗唔同嘅图案,真系有啲唔舍得食😢
#奶冻 有抹茶红豆味道唔错咖,呢2个组合不嬲都好夹,又唔会太甜😆另外亦有芒果味奶冻😚
#芝士蛋糕 有蓝莓芝士同士多啤梨味😚芝士味都几香😍
#泡芙 有朱古力味同原味
😋整体嚟讲小编中意下层嘅甜品多啲!!