2022-12-06 169 浏览
坚离地城附近原来有个好chill 小社区收工行左一阵,就去了今晚嘅餐厅Antonio 系一间葡萄牙餐厅位于街角位,开晒门好开扬,好chill餐厅装潢精致,好有葡萄牙色彩, 座位唔多,但都坐得舒服嘅仲僻咗一个角落头卖葡萄牙食品~ 等上菜时,有兴趣可以行下!前菜💖Sardines Pate💖细细块嘅多士,好香脆,加上葡萄牙制嘅橄榄油配埋用新鲜嘅沙甸鱼做成沙甸鱼蓉,好鲜味,带少少咸香,一啲都唔腥Waitress 介绍咗一支Geeen Wine畀我哋先🥂Verde Vinho🥂就系🍸Geeen Wine🍸系仍然「青涩」嘅🫒新鲜葡萄酒🍾,口感清爽,好接近白酒嘅口感同质地老实讲,如果畀我 blind test我都未必分到🤣果香丰富,配前菜沙律同埋海鲜炖饭呢都好适合!主菜💖Grelhada Mista💖呢个超级丰盛,大概有两块面咁大碟!Mixed Grill有鸡扒、猪扒、猪肋条、tenderloin 牛扒个人最喜欢佢嘅猪肋条,烧得好香,外脆内软!好juicy😋😋仲有沙律、炒饭、肠仔、薯条,份量之大系真心两个人都食唔晒!最后系经理推介💖Special Dessert💔!甜甜哋嘅🥕Carrot Cake
坚离地城附近原来有个好chill 小社区
收工行左一阵,就去了今晚嘅餐厅
Antonio 系一间葡萄牙餐厅
位于街角位,开晒门好开扬,好chill
餐厅装潢精致,好有葡萄牙色彩, 座位唔多,但都坐得舒服嘅
仲僻咗一个角落头卖葡萄牙食品~ 等上菜时,有兴趣可以行下!

前菜💖Sardines Pate💖

细细块嘅多士,好香脆,加上葡萄牙制嘅橄榄油

Waitress 介绍咗一支Geeen Wine畀我哋先
🥂Verde Vinho🥂就系🍸Geeen Wine🍸

老实讲,如果畀我 blind test我都未必分到🤣
果香丰富,配前菜沙律同埋海鲜炖饭呢都好适合!

主菜💖Grelhada Mista💖

呢个超级丰盛,大概有两块面咁大碟!

个人最喜欢佢嘅猪肋条,烧得好香,外脆内软!好juicy😋😋

仲有沙律、炒饭、肠仔、薯条,份量之大系真心两个人都食唔晒!

最后系经理推介💖Special Dessert💔!

甜甜哋嘅🥕Carrot Cake,仲有个葡萄牙特色甜包,配🍒Cherry Wine一流!

食到甜品嘅时候,见到隔离枱嘅主菜好正
系一个架,倒吊住两串tenderloin,啲肉汁滴晒落的炒饭度!好yummy咁!
呢度嘅Piri piri chicken 都好岀名!下次要再黎试!