2015-09-09 1901 浏览
一直揾紧有冇D咩餐厅可以试下新野见到呢间COMMENT唔错, 一于黎揾食啦!系葵芳MTR过去其实唔远..穿过葵涌广场过条天桥就到, 好方便去到发现铺仔细细, 不过围住D绿色草好易认!由于时间尚早, 都系晚上7点未够, 直接入去就得店内既坐位唔多, 想食既OR友就要早D去喇望下MENU, 不外乎都系D基本西餐食物我地就叫左西冷同羊架各一客喇(西冷5成 + 煎既羊架)  哗, 上菜后令我地都有D surprise!个样好高质㖞, 成碟菜式上得好grand一D都唔HEA! 加分!先讲下西冷, 其实我食唔惯咁生既肉类..不过...人人口味唔同嘛~虽然系5成, 值得赞系佢唔系咬落去血淋淋齿唔开既FEEL相反, 你食到佢系RAW既部份, 但仍然有煎过同D肉既纹理一丝丝个种感觉味道呢, 肉味都几重, seasoning唔多如果喜欢重肉味既朋友应该会几钟意呢度既扒!好喇到我既羊架~~羊架我平时间唔中都会自己去焗下, 落D孜然粉咁样因为我怕羊个阵膻味呢度既羊架, 赞!第一, 佢冇用好重既香料, 但D羊仍然可以做到冇膻味第二, 个面煎得好香脆, 但内里D肉仍然唔o鞋口就凭呢2点已经令我地好满意!side
一直揾紧有冇D咩餐厅可以试下新野
见到呢间COMMENT唔错, 一于黎揾食啦!

系葵芳MTR过去其实唔远..
穿过葵涌广场过条天桥就到, 好方便
去到发现铺仔细细, 不过围住D绿色草好易认!

由于时间尚早, 都系晚上7点未够, 直接入去就得
店内既坐位唔多, 想食既OR友就要早D去喇

望下MENU, 不外乎都系D基本西餐食物
我地就叫左西冷同羊架各一客喇
(西冷5成 + 煎既羊架)
 哗, 上菜后令我地都有D surprise!
个样好高质㖞, 成碟菜式上得好grand
一D都唔HEA! 加分!
先讲下西冷, 其实我食唔惯咁生既肉类..
不过...人人口味唔同嘛~
虽然系5成, 值得赞系佢唔系咬落去血淋淋齿唔开既FEEL
味道呢, 肉味都几重, seasoning唔多
如果喜欢重肉味既朋友应该会几钟意呢度既扒!
好喇到我既羊架~~
羊架我平时间唔中都会自己去焗下, 落D孜然粉咁样
因为我怕羊个阵膻味

呢度既羊架, 赞!
第一, 佢冇用好重既香料, 但D羊仍然可以做到冇膻味
第二, 个面煎得好香脆, 但内里D肉仍然唔o鞋口

就凭呢2点已经令我地好满意!

side-dish黎讲, 呢度都系好有诚意
沙律菜, fresh, 一d都唔颓
薯角, 炸得香脆唔油腻, 最重要唔系冻冰冰
另外每个主菜有个酱, 虽则我唔知果个乜酱但好味XD
2只仲要唔同颜色 (系咪特登架??)

食完哂, 仲有算几大杯既餐饮同一个甜品
个下真系好完满

老实讲,佢既价钱唔系特别平,拉匀都差唔多100蚊一个DINNER set
不过我觉得系值, 相信好多人都一样, 贵少少唔紧要
最紧要食落真系满意同好味
呢间真系做到, 抵佢暂时都0负评 XDD