2017-11-04 49 浏览
朋友极力推荐呢间西餐厅,所以今日放工就同老公嚟试试,果然唔错,虽然舖面唔算大,但入到去感觉好舒服,适合情侣或者三五知己来聚聚。门口睇落有D酒吧feel, 原来真系有唔少cocktails 拣,仲有Happy hour 时段,5-8pm, 红白,啤酒,cocktails 买一送一😊老公叫咗Stella, 而我就要咗杯Pina Colada,好好味,放工饮番杯,relax..😎三种唔同口味嘅面包,我钟意蕃茄味第一次食咁大条八爪鱼,觉得硬咗少少,但沙律新鲜好味酒系煮嘅时候已经evaporate 咗,净番啤酒嘅少少苦味系D汤到,别有一番风味。D蚬完全冇沙餐厅送咗呢个小食俾我地,伴酒一流😎煎得非常好,表面脆脆,肉质好嫰好juicy,伴菜都好好味一样煎得好好,7成熟,好juicy, 薯蓉好香好好味奶冻portion 俾我想像中大,我地拣咗blueberry 味,食落真系啖啖果香brownies 个人认为硬咗少少今晚食得好开心,无论环境,服务同食物质素都好满意
三种唔同口味嘅面包,我钟意蕃茄味
烧原条八爪鱼足配沙律黑醋汁
第一次食咁大条八爪鱼,觉得硬咗少少,但沙律新鲜好味
Hoegaarden  啤酒煮蚬
意式炸银鱼
餐厅送咗呢个小食俾我地,伴酒一流😎
香煎龙趸鱼柳配蒜香牛油汁
煎得非常好,表面脆脆,肉质好嫰好juicy,伴菜都好好味
烤纽西兰羊架配薄荷乳酪
一样煎得好好,7成熟,好juicy, 薯蓉好香好好味
意式奶冻
Chocolate  brownie
brownies 个人认为硬咗少少

今晚食得好开心,无论环境,服务同食物质素都好满意
烧原条八爪鱼足配沙律黑醋汁
Hoegaarden  啤酒煮蚬