2017-04-23
去大围探朋友,顺便在果头食埋晚饭,朋友钟意食西餐,拣左呢间文青大爱的西餐厅食。OCIO其实出名食waffles的,但呢排有d咳,所以唔食甜品了,下次先试。铺头入面有张图上的keyboard窝夫好搞笑下,下次一定要试!一到去觉得装修都几靓,好休闲的感觉。好喜欢餐厅内的木枱椅,好靓。dinner menu简简单单,我好钟意的all day breakfast在头位,百零蚊就有sald, 餐汤同饮品都几抵食。个汤加10蚊仲可以有酥皮呢~倾左阵计,好快就上左个三文鱼沙律同酥皮磨菇汤了,个酥皮焗得好香脆呀,入面个磨菇汤好香浓,有好多蘑菇碎喺入面,菇咪极浓而且好滑,大爱呀!!之后食个三文鱼沙律,个salad dressing似日式果只,甜甜地,d菜都新鲜然后green apple iced tea到左,我叫左高难度的少甜走冰。有d新鲜青苹果粒喺面,可能因为走冰,饮落都系甜左d, 我问店员拎杯水沟淡左就very good!哗,主菜黎喇,all day breakfast好大份呀,本身仲谂住今晚食light d添。。 超丰富的,又有薯条,牛角包,厚蕃茄,鸡扒,烟三文鱼,炒滑蛋,茄汁豆同肠。睇落两个人
而且好滑,大爱呀!!
酥皮忌廉磨菇汤
三文鱼沙律