2019-11-03
新开既韩式餐厅主打蛋包饭,仲有韩式小食。晚市大约7点,人流唔算多,餐厅环境非常大,有好多座位,而且好宽阔,甚至多人gathering都冇问题。入座后会送上腌萝卜开胃前菜。叫左招牌咖哩炸猪扒饭($110),鳗鱼蛋包饭($105)。招牌咖哩炸猪扒饭可以跟dinner set加钱有饮品。冇谂过除左有炸猪扒之外,仲有咁多伴菜。炸猪扒炸皮够薄,而且块猪扒都几大块。咖哩少少辣,煮得够稠及浓,好适合拌饭。脆皮肠大大条脆卜卜,仲好贴心将脆皮肠𠝹左几刀,方便切。配菜既炸粉丝卷不过不失,可以试到韩国小食,旁边仲有d蔬菜点缀,令成碟野食既卖相提高左好多,食物味道唔错。大大条鳗鱼好吸引,而且蛋包饭好完整咁铺左系饭上面,颜色好靓。鳗鱼既肉质系属于有弹性个款,唔系鱼肉既口感,鳗鱼皮都系有弹性个款。鸡蛋嫩滑,好大份,但略为淡味。蕃茄炒饭炒得唔错,粒粒都有蕃茄红色,饭量都几多,食食下好饱。配菜同样不过不失,有蔬菜感觉健康d。整体,环境好舒服,食物卖相味道好,打卡一流,可以慢慢食,唔会赶人走。
叫左招牌咖哩炸猪扒饭($110),鳗鱼蛋包饭($105)。
招牌咖哩炸猪扒饭
鳗鱼蛋包饭