2019-07-31
暑假喇、去完同学仔屋企gathering , 黄昏六点就喺商场拣左小富临食早饭,接待员给我介绍餐单,有好多创意点心、招牌烧乳鸽仲做紧优惠,啱晒胃口喔😍😍😍BB乳鸽,色泽光亮嘅golden brown , 肉质嫩滑,腌味合度,唔驶淮盀、唔驶喼汁,原只开边食到手指都吮埋,不惭系招牌菜式👍👍👍师奶兵团为咗攞尽优惠,试过乳鸽咁掂,一于点埋限量嘅叫化鸡🐔,餐车上像旧水泥一样嘅叫化鸡🐔,虽然唔靓仔,但系揭幕仪式就非常隆重咁😝😝😝店员先交我们一个木槌,每敲一下就道出一句意头说话,一时之间食客都热情❤️起来,影相祝福十分高兴,一层荷叶、一层锡纸、再封一层泥,店员逐一拆解,倒起鸡油,叫化鸡终于真身展现,如此排场绝对值得一试👍再说叫化🐔鸡 ,集菇菌鸡什火腿高温烤焗,原只鸡油渗透内涵,料头甘香,鸡肉带点菇味荷香,相得益彰,非常好味👍乳鸽加埋叫化鸡,本意加碗白米饭,团友话四碗白饭不如叫个荷花蒸饭试下,加左料蒸嘅米饭不油不腻,食落仲有阵阵荷叶清香,啱晒呢个大热天时。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雀笼点心拼盘又系主打之作,小富临不分早晚,提供多款特色点心,我地未帮衬过,叫个拼盘样样试吓,双天鹅原来系榴酥,酥皮一层层的非常松化,软心系饱
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雀笼点心拼盘又系主打之作,小富临不分早晚,提供多款特色点心,我地未帮衬过,叫个拼盘样样试吓,双天鹅原来系榴酥,酥皮一层层的非常松化,软心系饱满嘅榴梿肉,不单止造型别致,口感味道同样出色。
旋风奶皇包外层黑金双间,金黄色嘅奶黄甜度适中,饱鱼鸡批系西式嘅做法,creamy 白汁配搭鲍鱼和鸡粒,两款包点都能在原来嘅基础上作出变化,非常有诚意🤩🤩🤩
蒸点同様全面提升,烧卖加入迷你鲍鱼,野菜饺配合黑松露, 原味虾饺,鲜虾菜苗饺绝对系皮薄饀靓, 呢个雀笼拼盘高贵又高质,我地四个人唔只争食,仲争住影相,食得好开心喔。
有𩠌有饭,服务员推介呢碟小贝菜苗,有蚬汁点缀,菜心特别甜美👍👍👍
大雀笼收起,小雀笼包尾😝😝😝,精致雀仔咁得意可爱,真系好唔舍得食,话虽如此,好奇吖嘛,食过就知道原来系鳯梨酥。呢餐饭食得好充实,牒牒精美又好食,价钱亦唔算贵,我哋以后又多个聚餐点,南昌站小富临, 真系好正⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️