2023-11-24 289 浏览
同屋企人喺附近买完厨具之后,啱啱好系下午茶时间,想饮茶食点心,于是嚟到鳄鱼恤中心嘅星海.星海荟。职员都好贴心,见到我哋带埋小朋友,安排咗系窗边嘅位置。店内环境开扬,落地玻璃出面仲有户外嘅婚礼场地,中间有大舞台位置,适合大型宴会同酒席。我哋食饱饱之后充满满足感呀!😋😋✨点心拼盘每款点心都有两件,有蜂巢黄金糕、菜苗饺、烧卖等,一次过试齐四款 😚✨春风得意肠传统肠粉皮包住入面脆卜卜嘅虾肉,超正呀~✨蜂巢脆芋盒以芋头做馅料嘅蜂巢脆芋盒,即叫即炸,外皮香脆,内馅包满住芋泥,美味可口。✨蜜烧黑豚肉黑豚叉烧烧得啱啱好,保留到本身既肉汁,肉质嫩滑。✨鲜虾带子凤眼饺好似小船咁嘅凤眼饺,包住鲜虾同带子,再以蟹子点缀,食落烟韧爽口。✨瑶柱花胶灌汤灌汤饺饱满多汁,饺皮厚薄适中,仲有鲜甜嘅肉馅,味道鲜甜。✨蒜茸虾春卷✨烧味汤粉
点心拼盘
✨点心拼盘
春风得意肠
✨春风得意肠
传统肠粉皮包住入面脆卜卜嘅虾肉,超正呀~
蜂巢脆芋盒
✨蜂巢脆芋盒

蜜烧黑豚肉
✨蜜烧黑豚肉
黑豚叉烧烧得啱啱好,保留到本身既肉汁,肉质嫩滑。
鲜虾带子凤眼饺
✨鲜虾带子凤眼饺
瑶柱花胶灌汤
✨瑶柱花胶灌汤
灌汤饺饱满多汁,饺皮厚薄适中,仲有鲜甜嘅肉馅,味道鲜甜。

✨蒜茸虾春卷

✨烧味汤粉