南昌站附近开咗个新商场,今日专诚同屋企人嚟行街食饭,因为我婆婆钟意食中菜,就拣咗呢间小富临作为我哋今晚嘅晚餐。率先登场嘅系金屋藏鸽,金色嘅鸟笼盛载住三只小鸡,卖相精致。其实佢哋系凤梨稣,咬落去外脆内软,外层好似曲奇,内里有满满馅料。雀笼拼盘好丰富,分为三层,可以一次过试晒多款点心。当中我最爱旋风奶皇包,卖相一流,金光闪闪好吸睛。内里有大量流沙奶皇,食落唔会腻,奶皇味道十足。榴梿苏系好靓既天鹅造型,榴梿味香浓,榴梿爱好者会非常钟意。黑松露野苗饺都好值得推荐,有啖啖虾肉,淡淡黑松露香。乳鸽香喷喷,皮脆肉嫩,调味浓淡得宜,咬落去啖啖肉,令人好回味。葱香烧腩外层有焦香,原汁原味,如果有酱汁可以蘸就更好。今日既主角之一就系叫化鸡,先扑开厚厚既外层,入面就系热辣辣既鸡肉。职员会邀请我地用锤仔扑开外层,之后仲会送埋个锤仔俾我哋,下次再帮衬既时侯,出示番钟锤仔就可享有半价优惠。鸡肉香滑,啖啖肉,配埋鸡油更加滋味。荷花蒸饭,米饭粒粒分明,每一口饭都有荷叶既清香,食落唔腻,不错。

雀笼拼盘好丰富,分为三层,可以一次过试晒多款点心。

当中我最爱旋风奶皇包,卖相一流,金光闪闪好吸睛。

内里有大量流沙奶皇,食落唔会腻,奶皇味道十足。

榴梿苏系好靓既天鹅造型,榴梿味香浓,榴梿爱好者会非常钟意。

黑松露野苗饺都好值得推荐,有啖啖虾肉,淡淡黑松露香。

葱香烧腩外层有焦香,原汁原味,如果有酱汁可以蘸就更好。

鸡肉香滑,啖啖肉,配埋鸡油更加滋味。