2022-06-01 62 浏览
知道礼记呢间点心好高质,今日专程带埋妈咪叹茶,果真冇令我哋失望,由餐厅装修到食物质素,水准都非常之高!👍🏻▪️瑰荔堂煌🫖我哋拣咗呢壶茶即系玫瑰荔枝茶,味道清香带点甜味,推荐!▪️鲜虾米网肠粉一碟有六件,肠粉包住入面系薄脆米网,食落有双重口感,肠粉滑嘟嘟,内层米网松脆,在夹住虾粒,口感一流▪️芝麻明虾桶类似虾春卷咁,但食落唔会觉得油腻,外皮仲铺满芝麻粒,食落更香口▪️礼记黑金虾饺皇卖相相当精致,黑金外皮感觉好高档,比起喺一般酒楼食到嘅更加大件,入面啲虾好大只,好有口感▪️黑鱼子带子烧卖皇每粒都胀卜卜,带子上面仲有黑鱼子,咬开觉得好足料,真系有好多虾▪️莲蓉枧水糭端午节就到,应下节叫只枧水糭食,蒸到刚刚好,色泽金黄,糯米夹杂着香甜嘅莲蓉,口感烟韧软糯,好出色

▪️瑰荔堂煌🫖
我哋拣咗呢壶茶即系玫瑰荔枝茶,味道清香带点甜味,推荐!

▪️鲜虾米网肠粉

▪️芝麻明虾桶