2022-08-17
龙点心收咗工之后老婆难得接我收工,睇吓附近有咩好食啦,原来附近开咗间新嘅点心店,好钟意食点心嘅我点会放过呢,呢间餐厅设计10分有特色,除咗有龙公公仲有羊仔,成个餐厅嘅主题都非常之突出一笼大满足呢个点心非常之特别,佢哋有唔同嘅点心,真系好似佢哋个名咁一个落就唔会抽晒所有嘅梦想一口咸水角呢个菜式都几特别,有橙色有绿色,食落去咸水角卜卜脆好味肉松马拉糕钟意食马拉糕嘅爱,当然就要试吓佢哋嘅马拉糕啊,定系马拉糕非常之松软好好味,另外配上肉松,口感更加特别厚切叉烧肠粉依个厚切叉烧系喜出望外嘅点心,佢哋嘅叉烧厚度非常之多,啖啖肉好好味,陪上肠粉嘅嫰滑,好好味笼烧卖另外最后都叫咗个点心烧卖食,佢哋原来烧卖都可以做到咁多唔同嘅款式,尤其系麻辣嘅烧卖我觉得系非常之好味绝对值得一试总体嚟讲,餐厅嘅环境都几舒适,设计都几特别,另外的点心都系同出边与别不同嘅,我觉得喺观塘区系难得可见嘅餐厅
一笼大满足
一口咸水角
呢个菜式都几特别,有橙色有绿色,食落去咸水角卜卜脆好味
肉松马拉糕
厚切叉烧肠粉