2009-11-28
买左架车, 就会开始四围去.女朋友唔知边时拎左本”饮食地图”, 介绍呢间v cuisine, 话有免费泊车, 点心又好吸引咁, 就决定揾埋居于爵悦庭的荃湾朋友, 兜埋佢去如心广场试下.朋友话v cuisine超好食.“超好食”!? 有无咁夸…事实都真系无介绍错. V cuisine系有少少高档路线, 睇装潢就知. 食用的餐具都好有心思. 依家星期六仲有精选特价点心, 有的items仲抵食过一般酒楼. 我自己就精选左几个:豉油汁乳鸽 – 特价品. $28/只, 好抵. 抵在真系好味, 鸽嫩又入味, 一人一只先够喉~卤水豆腐 – $20, 超滑. 好怕的d地方整到好老, 变左”老水豆腐”, v cuisine的有卤水味, 但唔会太咸, 最紧要真系好滑.芥菜咸猪骨粥 – 香. 一上桌已经好香, 卖相亦佳. 食落口够绵, 最怕水溜溜果d粥, 岩晒星期六清肠胃的日子~仲有马拉糕, 凤爪, 牛肉球等传统点心都系$8.8, 同普通酒楼差无几~
朋友话v cuisine超好食.
“超好食”!? 有无咁夸…